Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бойко Борисов: Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България

10 октомври 2020, 10:15 часа • 4902 прочитания

"Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи". Това написа премиерът Бойко Борисов във Facebook профила си.

"Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика. Стабилната перспектива на "Муудис" разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление", пише още премиерът. "За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която дава позитивна оценка на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията. Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса", допълни още Борисов.

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Една от...

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 9 октомври 2020 г.
Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес