Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 дни след изказване на Йордан Цонев шефът на Фонда за гарантиране на влоговете си замина

19 ноември 2014, 13:30 часа • 30154 прочитания

Председателят на Фонда за гарантиране на влоговете (ФГВБ) Росен Николов е освободен от поста си поради негово искане. Това съобщиха от правителствената информационна служба след днешното редовно заседание на Министерския съвет.

Правителството определи поста да заеме Радослав Миленков, допълват от службата.

Радослав Миленков е магистър по финанси от УНСС и притежава дългогодишен опит в банковата сфера. В професионалната си дейност е работил първоначално като инвестиционен посредник и одитор в „Делойт и Туш България”, а в периода 2003-2011 г. е заемал различни ръководни позиции в системата на Първа инвестиционна банка, включително е бил член на управителния й съвет.

От 2012 г. до сега е член на УС на Общинска банка и изпълнителен директор на банката. Отговорностите му включват дейности в сферата на управлението на риска, финанси, управлението на активи и пасиви, съобщават още от правителсвената информационна служба.

Според агенция ПИК днес е е трябвало да се сключат договорите между ФГВБ и деветте избрани банки, които ще изплащат гарантираните пари от КТБ.

Припомняме, че на 31 октомври депутатът от ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна предупреди, че Движението наблюдава случващото се около КТБ, защото имало информация, че Николов е зависим от "един кръг в парламента" и че с назначаването на синдик готви разпределение на апетитни активи от КТБ в полза на този кръг. Агенция ПИК пък лансира, че Николов бил близък до Иво Прокопиев веднага след като излезе информацията за освобождаването му.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес