Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възобновяват съдебното следствие срещу шефа на ВиК – Добрич

13 януари 2020, 15:51 часа • 4682 прочитания

Възобновява се съдебното следствие срещу отстранения от длъжност изпълнителен директор на ВиК – Добрич Тодор Гигински заради недостатъчно изяснени обстоятелства по делото. Това реши на днешното си заседание състав на Районен съд – Добрич. Предстои да бъдат разпитани трима свидетели, които са служители на водното дружество.

Следствието срещу Гигински беше образувано след сигнал, че по негова заповед е заустена тръба в река Батовска, от която се черпи вода. Имаше съмнение, че вода от реката се подава като питейна на абонати в района.  

Гигински беше привлечен като обвиняем, след като беше установено, че в периода от 10 до 14 февруари 2019 г. е разпоредил да бъде изградено съоръжение за ползване на вода от река Батовска. Това му действие е в нарушение на Закона за водите.

С решение на съда през септември Гигински беше отстранен временно от поста изпълнителен директор на ВиК – Добрич и мястото му в дружеството беше заето от Саркис Караджиян от ВиК – Бургас, който е и член на борда на директорите на водното дружество в Добрич.

Самият Гигински преди да оглави държавната фирма в добруджанския град е бил начело на водното дружество в родния му Сандански.

Следващото заседание на съда е насрочено за 17 февруари.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес