Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Внукът на Симеон Сакскобургготски - сред екозащитници на плаж Болата край Каварна

09 юли 2019, 16:56 часа • 7035 прочитания

По стара българска традиция с хляб и сол бяха посрещнати в Каварна Емма Гилева - ръководител на Черноморска мрежа на неправителствените организации, Антония Красимирова, която изучава „Международни комуникации“ във Виена, и Тасило Сакскобургготски - един от внуците на Симеон Сакскобургготски, съобщава на страницата си морската община.

Гостите са се срещнали с ученици от клуб „Екопулс“  на основно училище „Йордан Йовков“ в Каварна.

По думите на Емма Гилева посещението им Каварна е резултат от доброто сътрудничество между клуб „Екопулс“ и Черноморска мрежа на неправителствените организации, което датира от години и е от множеството екологични акции, провеждани с млади хора от различни крайбрежни градове. „Младите хора от екоклуба са част от нашата програма за образование, мониторинг и запознаване с гражданската наука. Днес  всички заедно ще извършим мониторинг на твърдите отпадъци на един от най-красивите плажове в света – Болата“, е цитирана на страницата Емма Гилева.

Кметът на Каварна Нина Ставрева е изразила благодарността си към учителите, които учат децата да опазват природата. Посочила е също, че в Каварна е единствената в страната награда „Черноморски медал“. Отличието е от Деня на Черно море – 31 октомври в рамките на конференция в Истанбул и е за активна дейност на учителския колектив и учениците в областта на опазването на Черно море.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес