Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съветниците в Балчик не приеха бюджета на общината

30 януари 2019, 10:32 часа • 2243 прочитания

С гласовете на представителите на ГЕРБ и ВМРО в Общинския съвет на Балчик е отхвърлен предложеният бюджет за 2019 г. и така на практика отново ще се изпълнява бюджетът от изминалата 2018 г. Освен това не е приета план-сметката „Чистота“, както и корекцията на данъка за второ жилище в курорт. Кметът на морската община Николай Ангелов определи гласуването като популистко и повлияно от изборите тази година. Той припомни, че през 2011 г., когато пак имаше местни избори, бюджетът също не е приет.

„Ще направим преструктуриране на бюджета“, каза още Ангелов. Планът за 2019 г. е с 3 млн. лв. повече от изпълнението през 2018 г., което е около 23 млн. лв. Ще бъдат запазени всички социални дейности.

Кметът припомня още, че съветниците не са приели подпомагане на местния футболен клуб, който изпаднал във финансова криза след оттегляне на един от спонсорите, а футболистите останали три месеца без заплати. „Това означава ли да оставим клуба да фалира?“, задава въпроса Ангелов.

По думите му общината има много стабилна капиталова програма. Тази година ще бъдат изпълнени проекти с европейско финансиране за 13 млн. лв., насочени към подобряване на инфраструктурата в общината.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес