Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът върна на работа отстранения шеф на ВиК-Добрич

30 януари 2020, 15:38 часа • 9922 прочитания

Районният съд в Добрич отмени наложената мярка на изпълнителния директор на ВиК – Добрич Тодор Гигински за временното му отстраняване от длъжност поради отпадане на необходимостта от нея. Тя му беше наложена на 4 септември във връзка с водено досъдебно производство, по което Гигински е привлечен като обвиняем. Срещу него беше повдигнато обвинение, че в периода от 10 до 14 февруари е разпоредил изграждане на съоръжение за ползване на вода от река Батовска. Действието му е в разрез със Закона за водите.

Впоследствие в Районния съд е образувано административно наказателно дело по внесено постановление от Добричката районна прокуратура, с което е направено предложение за налагане на административно наказание на Гигински и  освобождаването му от наказателна отговорност. Защитата му е внесла молба за отмяна на наложената временна мярка „отстраняване от длъжност“.

Преценката на магистратите е, че е отпаднала необходимостта от тази мярка, тъй като няма основание да се счита, че служебното му положение може да попречи на изясняването на обстоятелствата по делото.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес