Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спират тока на мангановата мина край Оброчище за неплатени сметки от 164 000 лева

05 юли 2019, 13:31 часа • 1900 прочитания

Заради дълг на „Евроманган“ ЕАД в размер на 164 000 лв. към ЧЕЗ и Енерго-Про, натрупан до 17 юни, от 8 юли ще бъде спряно подаването на електроенергия към обекти на мангановата мина край Оброчище, съобщават от Енерго-Про. Прекъсването на електрозахранването е по искане на ЧЕЗ Трейд България ЕАД в качеството на предходен доставчик на електроенергия до 1 май 2019 г.

Неуспешни се оказали опитите да се постигне решение. Неколкократно са изпращани писма до изпълнителния директор на „Евроманган“ за натрупаните задължения.

За непопулярната мярка по прекъсване на електрозахранването вече са сезирани Комисията за енергийно и водно регулиране, Министерството на енергетиката, Областна администрация Добрич и ДАНС. Уведомително писмо е изпратено и до Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Добрич, за да бъдат предприети необходимите действия за осигуряване на безопасността в мина Оброчище. Електрозахранването на мангановата мина ще бъде възстановено след погасяване на задълженията към предходния доставчик на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес