Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посланикът на САЩ: Има още доста работа за приемане на България в ОИСР

04 април 2019, 16:29 часа • 2271 прочитания

Правителството на САЩ се ангажира с подкрепа на кандидатурата на България за членство в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, но няма конкретна дата кога ще стане това. Все още има доста работа, която трябва да се свърши, има доста цели, които трябва да бъдат постигнати. Това каза при посещението си в Добрич посланикът на САЩ Ерик Рубин по повод казаното от външния ни министър Екатерина Захариева във Вашингтон, че присъединяването на страната ни към организацията е приоритет за България.

Дипломатът посочи, че е нужна още работа и за намаляване на отказа на визи до 3%, каквото е законовото изискване на САЩ. В момента тези проценти са 13. Удовлетворени са всички молби за визи за студентски бригади, работни визи и програми за обмен.

Посланик Ерик Рубин и кметът на Добрич Йордан Йорданов са обсъдили възможността за партньорство по отношение качеството на атмосферния въздух и строителството на инфраструктурни обекти. По думите на кмета Йорданов след няколко години могат да бъдат реализирани съвместни проекти.

Посланик Рубин се е срещнал със студенти и преподаватели от Висше училище по мениджмънт. Посети и дестилерията „Есетере България“ в Добрич, която е най-голямата американска инвестиция в региона, възлизаща на 12 млн. лв.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес