Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От Добрич кандидатстват за саниране на ОУ „Стефан Караджа“

28 юни 2023, 11:12 часа • 1862 прочитания

Община град Добрич кандидатства за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на Основно училище "Стефан Караджа". Програмата, от която очакват финансиране, е „Модернизация на образователна среда” към Плана за възстановяване и устойчивост, като стойността на проектното предложение е 2 442 768 лв.

„За трети път подаваме и проектно предложение за изграждане на физкултурен салон на ОУ "Хан Аспарух", уточнява кметът Йордан Йорданов. И добавя, че един от основните им ангажименти като екип е грижата им за подобряване на материалната база на всички общински учебни заведения.

Припомняме, че в края на май месец общината подписа договор за повишаване енергийната ефективност и редуциране на отделяните вредни емисии от сградата на НЧ „Йордан Йовков – 1980 г.“ в Добрич.

За изпълнител след проведена обществена поръчка е избрана фирмата „Прогрес 99“ ООД, чиято оферта е на стойност 938 438 лв. без ДДС.

През март месец миналата година пък бе открита новата сграда на детска градина „Слънчице“, построена от фирмата „Билдтрон“ ЕООД.

Още от Добрич: За над 1 млн. лв. продават имот в Добрич за многоетажен паркинг

Започна изпълнението на проект "Битова канализация" в кв. Рилци на Добрич

Детските ясли и градини в Добрич няма да затварят през лятото

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес