Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Добрич взе участие на конференция, посветена на българските общини

25 ноември 2022, 11:29 часа • 1645 прочитания

Зам. – кметът на Община Добрич д-р Емилия Баева участва във форум „Българските общини – постигане на европейски стандарт за качество на управлението на местно ниво“

В рамките на форума, който се провежда във Велинград, на д-р Баева бе връчен приза – Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Удостояването с престижната награда е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление.  

Д-р Баева представи добри практики на Община Добрич в социалната сфера, които доказват доброто управление на местно ниво.  

Форумът се организира от МРРБ и има за цел да се представят добри практики за развитие и укрепване на местното самоуправление и местната демокрация в България. В него участват членове на Националната платформа на партньорите за добро демократично управление на местно ниво, национални експерти, представители на НСОРБ, на българските общини, на МРРБ, на Съвета на Европа.

 

 

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес