Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Добрич пита гражданите за визията на градския пазар

05 ноември 2018, 11:21 часа • 698 прочитания

Община Добрич подготвя допитване до гражданите за визията им по отношение на пазара. Това съобщи зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов по време на седмичната оперативка на общинската администрация. Ще се търсят варианти за обновяване на тържището, наред с поддържане на хигиената, намиране на място за автомобилите, подходи за пешеходци и др.

Огледите на реновирани или нови пазари в страната не удовлетворява кметския екип на Добрич. „Красивите пазари са красиви обиталища за плъхове, тъй като има осигуряват прекрасни условия за живот“, каза арх. Коларов. Не са преодолени и проблемите в най-красивия нов пазар, който според зам.-кмета се намира в Стара Загора. Там също има слабости при отвеждане на застоялия въздух и оттичането на водата след измиване на площадката вечер.

Очакванията са общественият дебат за пазара да даде верни решения. Ще се разчита на опита на групата урбанисти Place make, които вече са натрупали опит със столичната улица „Иван Асен“. Очакванията са тази седмица в Добрич да бъде получен график от тях, по който да се започне работа с гражданите.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес