Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Добрич е с отличие от конкурса "Екообщина"

11 октомври 2018, 12:24 часа • 831 прочитания

Замeстник-министърът на регионалното развитие Деница Николова и посланикът на Франция Ерик Льобедел връчиха приз за енергийна ефективност на кмета на Добрич Йордан Йорданов, съобщиха от пресслужбата на администрацията.

Отличието е в категория „Енергийна ефективност на сградите – община с население над 40 000 жители“ от конкурса „Екообщина“. Официалната церемония по награждаването се е състояла във Френския институт.

На Община Добрич е връчена награда и от Weber academy, специализирана в обучение в сферата на енергийната ефективност.

Конкурсът „Екообщина“ е инициатива на посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Целта му е да се отличат добрите практики на местно ниво в шест основни сфери: енергийна ефективност на обществените сгради и частните жилища, управление на водите, управление на отпадъците, устойчива градска мобилност, управление на публичните пространства, спорт и гражданско общество.

Това е третото издание на конкурса. Във всяка от категориите се отличават една голяма община с население над 40 000 жители и една малка – с над 10 000 души население.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес