Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Добрич е отличена за проекта "Чудната градина"

14 декември 2019, 13:19 часа • 4186 прочитания

Община Добрич е класирана на второ място за реализирания социален проект "Чудната градина" в конкурса за добри практики на Института по публична администрация, съобщиха от общинската администрация. Участието на местната власт тази година е в категорията Социална отговорност.

Проектът "Чудната градина" е дело на фондация "Свети Николай Чудотворец" и е насочен към млади хора с интелектуални затруднения. За кратко време ръководеният от Мария Методиева и д-р Хасан Ефраимов екип от ентусиасти преобразиха буренясалия и пълен с камъни и битови отпадъци терен в райско кътче. Своя професионална реализация в "Чудната градина" намериха младежи, а отгледаните от тях цветя и екологично чисти зеленчуци успешно се реализираха на пазара. Качествената продукция се изкупува не само от жители на Добрич, но и от големи търговски вериги и ресторанти.

 

Целта на проекта е не просто да даде препитание на хора с интелектуални затруднения, а да накара обществото да ги приеме като равностойни.

Всяка година Институтът по публични администрации инициира конкурси за добри практики и иновации в областта на администрацията.  Целта е да бъдат насърчени администрациите да споделят успехите си, а добрите практики да се превърнат в общодостъпни инструменти за повишаване качеството на дейност на администрацията.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес