Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не е висок процентът на ваксинираните срещу COVID-19 учители в Добрич

13 септември 2021, 12:41 часа • 1288 прочитания

Не е висок процентът на ваксинираните срещу COVID-19 учители в Добрич, както в детските заведения, така и в училищата. Това съобщи на пресконференция д-р Емилия Баева, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна.

На 15 септември училищата в Добрич ще открият новата учебна година само с присъствието на първокласници или на осмокласници в гимназиите с цел да няма струпване на много хора в условията на въведени противоепидемични мерки. Всички 17 общински училища в Добрич са снабдени с учебници. В 4 от училищата ще се учи на две смени, в останалите - в една смяна.

"Няма недостиг на учители и персонал", допълни д-р Баева. 637 са първокласниците. За сравнение през миналата учебна година техният брой е бил 653. Общият брой ученици в Добрич през миналата година е бил 8 913. За тази още не може да бъде посочен. Зам.-кметът припомни, че тази учебна година системата ще е по-гъвкава. Желанието е занятията да бъдат присъствени и само в отделни случаи, където се налага, ще се преминава към онлайн обучение. Предстои да бъдат проведени работни срещи с всички директори на детски заведения, училища и социални услуги в града по отношение на прилагане на новите мерки за здравна безопасност.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес