Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Каварна: Това, че тази година няма да има фест, не значи, че го закриваме

07 юни 2017, 10:03 часа • 2557 прочитания

Не успяхме да се свържем с промоутър, който да успее да организира събитие, а общината няма финансов ресурс който да обезпечи провеждането на такова мероприятие. Рок ще звучи на 30 юни срещу 1 юли на брега на Камен бряг с три млади рок банди, една от Румъния и Ахат. Това че тази година няма да има Каварна рокфест не значи, че го закриваме или затриваме.

Това заяви в ефира на bTV кметът на Каварна Нина Ставрева.

По думите ѝ колата с подписите на световно известните рок-звезди „от година и половина стои в гаража. Не го продавам аз, а общинският съвет, който взе решение на последното си заседание. Силно се надявам, че този подписи ще попаднат в ръцете на ценител, но полагането на подписи върху общинско имущество може да се разглежда като увреждане на имуществото.“

„В Каварна се случиха редица хубави неща. Чудесни са концертите и фестивалите, но хората се нуждаят от разрешаването на някои проблеми.“, каза още Ставрева. Тя съобщи, че са били премахнати таксите за детските градини и яслите, както и че са сключени три договора за саниране.

По време на интервюто по телефона се включи бившият кмет на града, който попита Ставрева за имената на две рок-групи. Цонев обяви, че колата с подписите на рок-звездите е била купена за 80 хил. лв., а сега е обявена с 30 хил. лв. начална цена.

Не смятам, че моята любима музика трябва да бъде наложена на жителите на Каварна, контрира Ставрева. Тя допълни, че в града ще бъде организиран фест с българска музика, на който ще гостуват утвърдени и млади изпълнители ти се очаква много успешен туристически сезон.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес