Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каварна влага 5,8 милиона лева в ремонт на пътища

28 март 2019, 16:52 часа • 1972 прочитания

Община Каварна започна работа по проект „Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна“, съобщиха от администрацията в морския град. Той не на стойност близо 5,8 млн. лв. Предвидена е пълна рехабилитация на четири пътни отсечки: Каварна – Топола – Каварна; Каварна – Балчик – Божурец; Каварна – Балчик – Топола – местност Иканталъка, граница с община Балчик и Шабла – Каварна – Раковски – Иречек.

И четирите трасета ще бъдат преасфалтирани, ще се прекарат оптични кабелни мрежи, а в Божурец и в местността Иканталъка ще се подменят и бордюрите.

Предвижда се в най-кратки сродове да бъде завършен пътят Каварна –Балчик – Топола – местност Иканталъка заради наближаващия туристически сезон.

По думите на кмета на Каварна Нина Ставрева това е първият от няколко големи инфраструктурни проекти, които ще бъдат реализирани на територията на община Каварна в резултат на спечеленото от общината финансиране от европейски фондове. Тя е убедена, че „изпълнението на този проект ще допринесе не само за подобряването на инфраструктурата в района, но и за развитието на местния бизнес и на туризма“. И предупреди, че местната власт в Каварна ще следи обектът да бъде изпълнен качествено и в срок.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес