Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каварна празнува Освобождението на България

03 март 2019, 15:02 часа • 2014 прочитания

С общоградско поклонение и поднасяне на венци на паметника Костница в градския парк жителите на Каварна отдадоха своята почит към саможертвата на воините, отдали живота си за Освобождението на България.

„Днес сме тук, за да отдадем заслужено признание към подвига на онези, които сътвориха свободата ни. Но свободата на един народ не е само уважение към миналото, тя е необходимост и в настоящето, необходимост да мислим свободно, да говорим свободно, смело да се изправяме срещу несправедливостите. За свободата се воюва всеки ден и не по отделно, а заедно в единение и съгласие. Нека потърсим единението в името на това да бъдем свободни хора, нека работим за съхраняване на гордия български дух и просперитета на България“, каза в словото си кметът на Каварна Нина Ставрева.

 На празника прозвуча есето на Йоана Кръстева от ОУ „Йордан Йовков“ на тема „Раждането на свободата – герои и памет“, отличено в ученическия конкурс, организиран от община Каварна.

Жителите на Каварна извиха българско хоро на националния празник. То е част от инициативата на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“, в която се включи и община Каварна.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес