Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Болница край Балчик призова пациенти с хрема и температура да отложат приема

10 март 2020, 18:10 часа • 3145 прочитания

С призив към пациенти да отложат приема си в специализираната болница за рехабилитация „Тузлата“ край Балчик, ако се оплакват от температура, хрема и кашлица, излезе днес държавното здравно заведение. Причината е обявената грипна епидемия в национален мащаб. Посочен е и телефон на регистратурата, на който пациентите със симптоми на грип да отложат приема си.

Болница „Тузлата“ е специализирана в лечението на болести на опорно-двигателния апарат, периферна и централна нервна система, кожни заболявания и нарушения на обмяната. Работи по договор със здравната каса, НОИ, а също и предлага свободен прием на пациенти.

„Тузлата“ е на 6 км от Балчик и е популярна с калолечението.

Междувременно от Районната здравноосигурителна каса в Добрич съобщиха, че заради случаи на COVID-19 в Плевен и Габрово се ограничава свободният достъп на граждани до работните помещения в здравната каса, а пред гишето за заверка на здравни книжки на партера посетителите трябва да спазват дистанция от един метър помежду си. От ръководството на РЗОК призовават гражданите отложат посещението си, ако не е спешно.

Йорданка Калчева
Йорданка Калчева Отговорен редактор
Новините днес