Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо трябва да миете лицето си с ябълков оцет

28 юни 2024, 05:55 часа

Ябълковият оцет е органичен продукт, добре познат със своите приложения.

Можете да си го приготвите сами у дома и да извлечете полза за здравето на тялото, косата, разбира се, на кожата. Почистващите свойства на този продукт със сигурност правят чудеса върху зоната, върху която работят, оставяйки я чиста и мека.

Още: Единственото нещо, което експерт по грижа за кожата настоява жените над 50 години да започнат да правят

Благодарение на високата концентрация на антиоксиданти този продукт ще направи лицето ви сияйно, ще се чувствате по-чисти и по-нежни. Той също така премахва излишното омазняване, предотвратява акне, инфекции и премахва нежеланите белези. Има чудесни антибактериални свойства, затова се препоръчва да се използва за всяко лице, особено за тези, които често се сблъскват с прах или други фактори, които стресират кожата.

Оцетът върху кожата може да действа добре и като естествен тоник, да затваря разширените пори и да заличава признаците на старост.

Научете всичко, което трябва да знаете за използването на ябълков оцет върху лицето си, по-долу. Лечението е едно от най-простите, които сте опитвали и най-ефективното.

Какво ви е необходимо:

  • 75 мл. ябълков оцет
  • 250 мл. студена вода
  • Първо, уверете се, че ябълковият оцет е 100% натурален, тъй като свойствата му върху кожата ще бъдат по-задълбочени. Смесете оцета с водата в съд и всяка вечер, след като измиете лицето си, напръскайте ябълковия оцет накрая.

    Важно е винаги да смесвате оцета с вода, за да намалите киселинността и миризмата му. След като сте го поставили върху лицето си, оставете го да изсъхне за 30 минути и можете да си легнете.

    Още: Не използвайте ябълков оцет, ако имате тези здравословни проблеми

    Правете тази процедура 5 дни в седмицата и 2 дни почивайте, така че лицето да има време да се регенерира.

    Цвета Господинова
    Цвета Господинова Отговорен редактор
    Новините днес