Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо някои хора слагат листа дафинов лист под килима?

02 март 2022, 07:30 часа

Чували ли сте това, че ако човек напише едно свое съкровено желание върху дафинов лист и след това го хвърли в огъня да изгори, то в живота му ще се случи нещо наистина прекрасно?

Нашите предци са използвали тази подправка в най-различни ритуали и са били убедени, че благодарение на нея човек може да привлече щастие и късмет в живота си и да отпрати тревогите и проблемите.

Защо някои хора рисуват знака на безкрайността в портфейлите си?

Ако ви е любопитно дали наистина има резултат от тези ритуали, то можете и сами да пробвате.

Най-лесният начин е като сложите няколко листа дафинов лист под килима във всеки ъгъл на стаята. Изберете помещение, в което прекарвате най-много време със семейството си. Счита се, че подправката ще ви помогне да отблъснете болестите.

Има и друго поверие, отново свързано с лавровите листа. Ако постоянно ги носите със себе си, ще се лишите от неприятни инциденти и винаги ще бъдете бдителни и внимателни.

Ето кои са ползите от дафиновия лист

Хората, на които им предстои важна среща или друго, което може да промени живота им, трябва да смачкат в ръце няколко листа от подправката и да вдишат от аромата й. Докато правят това, могат на глас да изричат нещата, които силно мечтаят да им се случат.

Поставеният под възглавницата дафинов лист води до качествен и пълноценен сън.

Спортуващите мъже и жени могат да пробват да изгорят едно листо дафинов лист. Ароматът му зарежда със сили и успокоява значително нервната система.

Ако сте избрали да заложите единствено на листа под килима, трябва да знаете нещо много важно. Листата е важно да образуват кръст и веднъж в месеца трябва да се подменят с нови такива. Препоръчително е смяната да се извършва на новолуние.

Опитайте някои от тези ритуали и сами разберете дали наистина помагат!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес