Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо много домакини започнаха да слагат кубче захар в ястията? Отговорът ще ви изненада!

18 октомври 2022, 12:17 часа

Съществуват стотици кулинарни трикове и всички те имат една основна цел, а именно да превърнат простичките ястия в кулинарни шедьоври.

Днес ще ви издадем някои от най-често използваните хитрини от професионалните готвачи. Благодарение на тях те не само, че ни радват с божествено вкусни ястия, но и не си позволяват да изхвърлят и залък в кофата с отпадъци.

Питали ли сте се някога как една бучка захар може да подобри вкуса на ястията? Сега ще ви разкажем.

Защо всички добавят щипка сол към смляното кафе?

Представете си, че сте пресолили манджата. Какво ви хрумва в този момент? Да я изхвърлите? Това не бива да се случва. Вече сте похарчили не малко пари за продукти, отделили сте си от времето, за да я сготвите. Единствената ви грешка е, че сте поръсили солта на око. В крайна сметка няма за какво да се обвинявате. И на най-добрите готвачи може да се случи подобно нещо. По-важно е да знаете как да действате, ако искате да коригирате вкуса на гозбата и тя отново да става за ядене.

Имате два варианта. Единият е с кубчета захар. От вас се изисква да потопите лъжица с кубче захар в ястието и да го преместите на котлона. Когато захарта започне да се топи, извадете лъжицата и сменете с ново кубче захар. Тази процедура може да се повтори няколко пъти, докато вкусът на гозбата не започне да се подобрява.

Има още един трик, с който умните готвачи си служат. Те потапят парче марля в брашнена каша и я слагат в тенджерата при соленото ястие. Остават го да поври известно време и след това премахват марлята. Солената каша абсорбира солта и подобрява значително вкуса на гозбата.

Запомнете тези хитрини, защото все някога може да се наложи да ги използвате.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес