Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо е хубаво да обичаме ТЯЛОТО си такова, каквото е

17 януари 2022, 12:45 часа

В нашето съвремие външният вид е от все по-голямо значение за хората, което кара много от тях да се подлагат на сериозни лишения, за да изваят фигурата си. Но истината е, че това няма да ни направи по-щастливи, а дори напротив. Най-здравословният и правилен вариант е да заобичаме тялото си такова, каквото е. Приемането му не означава занемаряване на въшния вид, то отново може да включва в себе си тренировки и балансирано хранене. Но акцентът е върху това да се заобичаме без да се влияем от чуждите стандарти за красота и хубаво тяло. Ето и няколко важни причини защо:

По този начин привличаме позитивна енергия

Когато излъчаваме увереност и пристъпваме със самочувствие, околните усещат това, както и когато вървим с наведена глава и срам. Затова излъчването ни се променя коренно, когато се заобичаме по начина, по който сме създадени. Енергията около нас се променя и привлича също положителни хора и действия.

Неприемането на тялото води до депресивни състояния

Освен че с омразата към тялото си може да достигнете до депресивни състояния, тези мисли могат да отключат и сериозни заболявания. Когато мислим негативно за себе си привличаме лошото настроение, стреса, мудността, липсата на енергия и мотивация и т.н.

Ще сте заредени с повече енергия

Негативното мислене се отразява на общото ни състояние – освен че често не сме в настроение, можем да се чувстваме и постоянно отпаднали и демотивирани. Но когато заобичаме тялото си и му отдаваме нужните грижи, ще сме заредни с енергия и положителни емоции за спортуване, забавления, а също ще подобрим стойката, излъчването и увереността си.

Ще се научите да уважавате себе си

Липсата на уважение към собствената същност може да доведе отново до мудност, смяна на настроенията, тъга и др. състояния, а дори често се оставяме да бъдем манипулирани и контролирани. Но когато се научите да се цените, да се уважавате и обичате, без да се обвинявате за това как изглеждате, нещата коренно ще се променят. Ще усетите и промяната в другите, които също ще започнат да се отнасят с нужното уважение към вас.

Ще съсредоточите енергията си в друга област

Неприемането на тялото ни и постоянното фокусиране върху слабите ни места ни пречат да се фокусираме върху други, по-важни за изпълнение цели и задачи. Когато се научим да не се притесняваме от външния си вид и дори го заобичаме, ще сме много по-мотивирани и ще успеем да надграждаме качествата си, които сме оставили на заден план заради недостатъците.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес