Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Запушеният нос при децата не е безобидно състояние – ето какви рискове крие

02 януари 2022, 14:50 часа

Запушеният нос при децата не е безобидно състояние. Алергологът д-р Уляна Ерофеева сподели пред изданието medikforum.ru рисковете, които крие то, особено ако не се лекува.

Продължителното състояние на назална конгестия при децата може да е провокирано от различни причини. Сред най-честите са хипертрофия на аденоидите и хроничен аденоидит, както и алергичен ринит.

Същевременно е важно да се разбере, че независимо от произхода на оплакването е изключително важно да се потърси помощ от педиатър, алерголог или от друг специалист, ако е необходимо. Пренебрегването на проблема може да доведе до сериозни последици за здравето на детето, споделя експертът.

Липсата на лечение при продължителна назална конгестия е възможно да причини деформация на черепа, оклузия, проблеми със зъбите, хиперактивност в комбинация с хронична умора и други сериозни патологии, допълва д-р Ерофеева.

Важно: Статията е единствено с информативна цел! Предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар, както и да се използва за поставянето на диагноза или назначаването на лечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес