Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За по-хубава кожа - използвайте водата от картофите!

17 март 2022, 10:30 часа

За една жена е много важно да поддържа кожата на лицето си здрава, свежа и еластична. За да постигне това, тя полага постоянни грижи за нея, като използва различни продукти, подходящи за нейния тип кожа и се подлага на различни козметични процедури. Освен всички кремове, серуми и коректори, има и много продукти, които използваме ежедневно в кухнята си и които също могат  да придадат свежест и блясък на лицето ви. Един от тях е картофът, който съдържа много витамин С и калий и който можем да използваме, за да забавим процесите на стареене на кожата на лицето си или да намалим умората в очите, след дългия и уморителен работен ден.

Днес ще ви представим четири идеи за това как можете да използвате сока от картофи в своите ежедневни козметични процедури за красива и здрава кожа.

Всеки има някакви несъвършенства по кожата на лицето си и едно от тях са тъмните петната. Сокът от картофи има естествени избелващи свойства и затова е една добра алтернатива на скъпите кремове и серуми, които може би обикновено използвате. За да усилите ефекта от действието му е добре да го комбинирате със сок от лимон, който също се бори с петната и подобрява тена на кожата. Смесени в равни количества, тези две съставки ще повлияят много добре на лицето ви. За да го постигнете трябва да нанесете сместа върху тъмните петна и да я оставите да изсъхне, след което да изплакнете с хладка вода. Редовното употреба на тази смес, гарантирано ще подобри кожата на лицето ви и ще изравни тена.

Сокът от картофи, в комбинация с хумата, може да се използва при проблеми с кожата, като акне, петна или при мазна кожа. За целта се приготвя маска от 2-3 с.л.  хума и сок от картофи, до получаването на не много гъста каша, която се нанася върху добре почистената кожа на лицето, оставя се да подейства за 10-15 минути и се изплаква с хладка вода.

Съдържанието на витамин С в картофите, прави този продукт много ефикасен в борбата с бръчките и стареенето на кожата. Пресния сок от картофи, в комбинация със зехтин и извара, под формата на не много рядка каша, се нанася върху лицето и се оставя изсъхне добре и след това се изплаква.

Още едно от приложенията на сока от картофи върху лицето е при торбички под очите и при подпухнали клепачи. Идеалната му комбинация в този случай е със сок от краставица, като сместа или се нанася в проблемните зони или с нея се напояват тампони, които се поставят върху очите.  След като подейства, лицето се изплаква и се нанася подходящ крем.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес