Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За безупречно лице: ТОП 5 натурални маски за всеки тип кожа

15 февруари 2022, 12:20 часа

Здравословна и подхранваща маска за лице може да се приготви за минути у дома. За да направите това, имате нужда от плодове, зеленчуци, горски плодове и билки.

МАСКА ЗА СУХА КОЖА

Този тип кожа обикновено няма хидратация и подхранване. Това се отразява на тонуса й: рано започва да става отпусната. Маска със сок от алое ще помогне за укрепването й. Разтрийте 1 с.л. л. извара с 2 ч.ч. течен мед, добавете 2 с.л. л. сок от алое. Изварата може да бъде заменена със сметана.

Нанесете маската върху лицето и деколтето за 15 минути измийте с топла вода, избършете кожата с тоник без алкохол, нанесете обичайния си дневен крем.

МАСКА ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА

Маските на основата на моркови стягат порите, леко изсушават кожата, подобряват тена и дори й придават лек тен. За да приготвите такава маска, разбийте белтъка на пяна. Настържете морковите на едро ренде. Смесете 1 с.л. л. моркови и брашно. Добавете протеин към тях и разбъркайте много внимателно, така че маската да запази ефирна консистенция. Нанесете върху лицето си за 15 минути, изплакнете с хладка вода.

МАСКА ЗА НОРМАЛНА КОЖА

Тези, които имат този тип кожа са късметлии: не изисква специални грижи. Въпреки това, за да няма повече проблеми с нея, тя трябва да се поддържа в това състояние с помощта на козметика. Естествените маски ще бъдат идеално допълнение. Например с магданоз: в една четвърт чаша мляко добавете 2 с.л. л. нарязани зелени. Напоете кърпа или марля със сместа и я нанесете върху лицето си за 20 минути. Кожата ще стане чиста, кадифена, тенът ще се подобри значително.

МАСКА ЗА МАЗНА КОЖА

Ягодовите маски са много приятни: подобряват вида на мазната кожа и повдигат настроението ви с вкусната си сладка миризма. Вземете 5 узрели ягоди и пасирайте. Разредете 1 ч.ч. мая в супена лъжица топло мляко, добавете ягоди. Нанесете върху лицето за 20 минути и отмийте с билкова настойка. Например от лайка, която има успокояващ ефект. Купете филтърни торбички от лайка в аптеката, сварете една според инструкциите. Охладете леко, разредете с вода в равни пропорции и почистете кожата с памучни тампони.

МАСКА ЗА ВСИЧКИ ТИПОВЕ КОЖА

Касисът има избелващ ефект. За да приготвите маската, изстискайте сок от касис (1,5 супени лъжици) и го смесете с мая (15-20 g). Поставете получената смес на водна баня за 3 минути. Нанесете маската върху лицето си за 15-20 минути и след това отмийте с чайния разтвор. След това не забравяйте да използвате подхранващ крем. При смесена или нормална кожа се препоръчва да добавите малко мляко към тази маска.

Също така всеки тип кожа е идеално избелен с краставица и лимонова каша, но за суха кожа се препоръчва да добавите малко количество крем към тази смес.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес