Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ваксинираха Кралица Елизабет II и принц Филип срещу коронавирус

09 януари 2021, 21:43 часа

Британската кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ, херцогът на Единбург Филип, бяха ваксинирани срещу COVID-19, съобщи Бъкингамският дворец, цитиран от световните агенции.

Ваксините са поставени от придворния лекар в замъка Уиндзор. Кралската двойка е решила да обяви за имунизацията, за да избегне излишни спекулации по свой адрес.

Не се съобщава ваксината на коя компания е поставена на 94-годишната кралица и нейния 99-годишен съпруг. Ваксинирането на двамата обаче е задължително, тъй като заради възрастта си попадат в рисковата група.

Припомняме, че миналата година първородният син на Елизабет Втора - престолонаследникът Принц Чарлз - преболедува коронавирусната инфекция.

До момента във Великобритания се използват два препарата - на американската компания Pfizer и германския ѝ партньор BioNTech, както и на Оксфордския университет и британско-шведската компания AstraZeneca.

Вчера Великобритания одобри прилагането и на ваксината, разработена от компанията Moderna. Това е третият лицензиран препарат за имунизация в страната, който ще се прилага от пролетта.

Колко британци са ваксинирани и как реагираха властите, четете в Expert.bg.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес