Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В сезона на Водолея. За какво да внимавате?

25 януари 2022, 11:20 часа

На 21 януари приключи сезонът на Козирога и навлязохме в този на Водолея. Сериозните дни отминаха, настъпва период, подходящ за забавления, за празнуване на всяка победа и всеки успех,  дори да са малки. Така правят Водолеите – те се радват на всяка постигната цел и живеят на пълни обороти.

Зодия Водолей е подвластна на две планети – Уран и Сатурн. Първата ни тласка към забавления и отпускане на душата, а втората ни напомня, че трябва да сме отговорни и да подкрепяме близките си. Какво ще решите за новия сезон?

В сезона на Водолея ще сме изпълнени с енергия и ще кроим планове за бъдещето, поставяйки си цели и визуализирайки мечтите си. Водата ще измие грижите и притесненията и ще отвори път за по-леки времена, по-усмихнати дни и забавления. Периодът ще е белязан от надежди, вдъхновения, прогрес, продуктивен и успешен, с каквото и да се захванем.

Сезонът на Водолей е подходящ за обмяна на идеи, социални контакти, срещи с приятели, възстановяване на позабравени отношения.

Времето е подходящо и за участие в благотворителна кауза или друга с хуманен характер. Водолей обича да помага, това го прави щастлив. Включете се и открийте как това занимание ви прави по-добри хора – към другите и към себе си – и ви помага да се обичате повече.

За какво да внимавате в сезона на Водолея?

Внимавайте да не прекалите със забавленията и те да не изместят напълно задълженията ви – семейни и служебни, за да нямате проблем на работното място или с половинката. Важно е да разпуснете, но да намерите баланса между забавата и сериозните ангажименти.

Добре е да внимавате и с поемането на риск. Водолей ви подтиква да бъдете по-смели, по-безотговорни, бунтари, поемащи без трезва преценка към неизвестното. Това може да е опасно и да причини катаклизми и сътресения в делника ви. Преценете до къде се простира рискът, който можете да поемете и за който сте съгласни да платите цената за последствията.

В сезона на Водолей ограниченията и „оковите“ ще ви тежат повече от обикновено. Жадувате за свобода, но внимавайте това да не вгорчи отношенията ви в дома ви. Спазвайте и законовите ограничения, за да не се окажете подсъдими.

Пазете се от излишно напрежение и не влизайте в ненужни спорове. Особено в социалните мрежи или с непознати. Не си струва да си разваляте прекрасния забавен период с ядове и нерви, хвърлени напразно. Сдържайте се и се пазете от избухване и на работното място. Премисляйте всичко, преди да го изкажете на глас, за да преминете безпрепятствено през периода и да запомните от него само веселбата.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес