Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ути Бъчваров: Имах среща с триметрова акула в Червено море

01 август 2014, 20:50 часа

Известният български кулинар Ути Бъчваров разказа интересна история пред „Стандарт” от свое преживяване на Червено море. Точно то сега го кара да предпочита нашето Черноморие за почивка.

Бъчваров на гърба си изпитал какво е да се чувства като храна, след като при гмуркане в Червено море се срещнал очи в очи с триметрова акула. За щастие случката се разминала и всеки си тръгнал по пътя.

„Трябва да е решила, че съм прекалено мършав - прояви животоспасяваща грешна преценка. Врътна се и си тръгна”, спомня си готвачът. „Истината е, че не можех да повярвам, че ми се размина, бях замръзнал от страх”, откровеничи Бъчваров. Преди да се види с голямата риба, той съзрял суматоха около лодката на водолазите.

В групата, с която се гмуркал, имало и поляци. Един от тях, снажен юнак с 25 килограма снаряжение на гръб, направо си изкарал акъла от морския хищник. Изстрелял се 70 см над водата като тюлен и цопнал право в лодката. Като видял екшъна, Ути заплувал натам, без да подозира, че хищникът вече го е набелязал и тръгва направо към него.

„Все едно гледаш филма „Челюсти”, но не на екрана, а на живо. Невероятно приключение беше”, описва случката Бъчваров. Цялото приключение станало факт след идея на Ути да и устроил пътешествие с близо 20 приятели до Червено море, за да се гмуркат и да търсят потънали кораби. Флората и фауната там са невероятни, признава кулинарът.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес