Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уникални трицветни банички!

21 януари 2022, 12:15 часа

Продукти за около 16-18 хапки:

8 пълнозърнести кори за баница Bella

50 г стопено масло

3 стръка зелен лук

1/2 връзка магданоз

150 г натрошено сирене

2 моркова

1 ч.л. захар

200 г говежда кайма

Банички на тиган, готови за 15 минути

2 с.л. ситно нарязан кромид лук

2 с.л. олио

1/2 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. риган

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

По отделно пригответе трите плънки.

Нарежете лука и магданоза, посолете и смачкайте с ръка за да може лука да омекне и намали обема си, а след това сложете и сиренето и оставете настрана за 10 мин.

Настържете морковите на едро ренде и поръсете със сол и захар. СЛед това, както при лука, намачкайте и оставете за 10 минути. След като отделят сока си, изстискайте отново с ръце, за да отстраните излишната течност.

Задушете каймата и лука в малко олио, като посолите, поръсите с черен и червен пипер и овкусите с риган, а после оставете да се охлади.

Намажете една кора за баница с масло, прегънете по дължина и отново намажете с масло. В единия край сложете половината от лучената плънка и завийте на руло. Така направете още 5 рула с останалите пълнежи, като трябва да се получат 6 броя: две с лук, две с моркови и две с кайма.

Страхотни коледни банички

Намажете останалите две кори с масло и в края на всяка сложете по три от напълнените кори, като сложите две една до друга, а третата поставите върху тях. С кората ги стегнете добре на руло.

С остър нож нарежете рулата на парчета и ги подредете легнали в тава, покрита с хартия за печене, а нейния външен край намажете с масло.

Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Да ви е сладко!

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес