Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уголемяване на устните и здраве: Какви са опасностите?

14 август 2024, 14:04 часа

Всяка дама иска да е красива. Днес почти всяка черта на лицето и извивка на тялото може да се коригира с правилната интервенция и точния специалист, стига да разполагате с нужните средства.

Много жени се водят от максимата „Красотата изисква жертви“, но понякога цената на красотата се оказва прекалено висока. Експертите съветват да помислите десет пъти, преди да решите да промените някои от естествените си черти.

Експерти споделят за възможните последици от такава популярна процедура като уголемяване на устни.

Както казват лекарите, красотата има обратна страна, която се постига чрез козметични инжекции. Геловете и филърите, които се инжектират в областта на горната или долната устна или скулите, могат да имат сериозни последици за здравето. Тези видове инжекции често се използват за постигане на желания външен вид, но дълготрайните им ефекти могат да имат отрицателни последици за здравето на човека.

3 сигурни начина да увеличите обема на устните си без инжекции

В допълнение, биогеловете, инжектирани в млечните жлези, също могат да доведат до усложнения. Въпреки че първоначално тези процедури може да изглеждат успешни, с течение на времето те причиняват всякакви проблеми. В най-лошите случаи тези усложнения могат да доведат до сериозни медицински състояния или дори увреждане.

Това, което влагате в тялото си, може да причини сериозни последствия. Инжекциите като гелове и филъри могат да причинят нагнояване и възпаление, което с течение на времето преминава в хронично възпаление. Това може да доведе до фиброза - образуване на съединителна тъкан и дълбоки белези в дебелината на горната и долната устна. Последствията включват загуба на чувствителност, промени в пропорциите, формата и очертанията на устните. Тъй като устните са почти невъзможни за скриване, тези промени ще бъдат особено забележими.

Ето защо е важно внимателно да претеглите възможните рискове и да се консултирате със специалисти, за да избегнете подобни нежелани последствия в бъдеще. 

 

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес