Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учтивите хора никога не биха задали тези 6 въпроса

26 февруари 2022, 19:35 часа

За да опознаем околните ние им задаваме въпроси свързани със самите тях. Понякога напълно неумишлено може да се случи да зададем неудобен за отсрещния човек въпрос, който да го отдръпне от нас. 
Ето кои са най - неудобните 6 въпроса, които да се стараете да не задавате на никого.

Никога не гадайте роднинската връзка на вашите познати

Ако не сте убедени каква точно е роднинската връзка между двама или повече човека не задавайте въпроси свързани с това. Те само ще отблъснат човека разговарящ с вас, защото например жената, която смятате за баба му, може да е неговата майка и т. н. 

Не питайте за срока на връзката между двама души

Ако вашите познати не са споменавали от колко време са заедно по - добре не ги питайте. Единият вариант е те да не са двойка изобщо, а другият- просто да имат проблеми във връзката си и този въпрос да ги изнерви допълнително.

Въпроси свързани с деца

Може би най - нетактичният и неподходящ въпрос е “кога ще си направите бебе?” и други в този стил. Въпросите относно деца никога не са уместни, защото двойката може да има репродуктивни проблеми и това ще се отрази негативно на психиката им.

Не питайте нищо, което е свързано със здравословен проблем

Въпроси за здравословното състояние на ваш познат не са от най - уместните. Едва ли на някой му се мисли непрестанно за проблема, който има. А притеснението им би било още по - засилено ако здравословният проблем е свързан исъс начина, по който изглежда човека.

Никога не питайте някого за какво му е това, което си е купил

Понякога хората имат странни интереси и хобита, което несъмнено води след себе си покупки, които за някой от нас може би са крайно безсмислени. Да, обаче за дадения човек придобивките му имат немалък смисъл и това, че питате “Това сега за какво ти е?” може да изглежда, че вие го смятате за глупаво.

Не питайте за цената на покупките

Всеки сам печели парите си и решава за какво да ги похарчи. Крайно неприятно е да питате ваш познат за цената на някоя негова придобивка, тъй като той може да не желае да сподели това с вас. Особено ако не иска да се разкрива неговото финансово състояние със сигурност няма да ви отговори на този въпрос. 

А ето как да се справите вие, ако някой ви задава въпроси, на които не желаете да отговаряте:

•    Сменете темата на разговора.
•    Отговорете постно, така че да стане ясно, че въпросът е неуместен.
•    Просто не отговаряйте на въпроси, на които не искате.

 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес