Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези неща в дома ви не са безопасни, по-добре ги махнете

22 ноември 2022, 15:16 часа

Моят дом е моята крепост, както са казали хората. Там можем да се отпуснем и спокойно да се отпуснем след дългия натоварен ден.

Дори у дома обаче има неща, които индиректно и неусетно могат да навредят на здравето и състоянието ни. Ето кои са нещата, които могат да ни навлекат неприятности, ако ги внесем в дома си.

Никога НЕ слагайте орхидеята в тази стая, за да не привлечете нещастието

Свещи

Свещите все пак са свободен източник на огън и едно неправилно движение или нещо забравено близо до тях, може да не само да нацапа с восък, но и да запали дома ви.

Завеса в банята

По-добре тичайте да смените завесата в банята. Тя е перфектното място за размножаване на гъбички, мухъл и доста опасна част от декора - да стъпите на нея, да се оплетете или дори да се задържите за секунда, а тя да се откъсне.

Светещи гирлянди

Мигащите гирлянди неизменно са много красив детайл от украсата, като стоят добре не само на елхата, но и из стаите. Макар да е много красив обаче, той е много опасен, ако уцелите некачествен продукт. Гирлянда може да даде на късо, а това да доведе до пожар.

Килим

Килимите са перфектният начин да направим дома по-уютен и приветлив, но са страхотно гнездо на микроби и бактерии, ако не го чистим достатъчно често. Освен това, в зависимост от това къде сме го разположили, може да е доста "подхлъзващо" преживяване, което да доведе до доста травми.

Стайни растения

Задължително е да имаме хубави и полезни растения в дома си, поддържащи влагата и чистотата на въздуха. Някои от тях обаче, особено при неправилна грижа, могат да развият плесен, вредна за хората или да уцелим отровно растение, откровено опасно, както за нас и децата ни, така и за домашните ни любимци.

Използваме тези неща ежедневно, а те са опасни за здравето ни

Лошо осветена кухня

В кухнята готвим, храним се и се събираме най-често от целия ден, затова и е важно тя да е добре осветена. Когато лампата свети лошо, увеличава рисковете да се порежем или да не измиваме добре нито храната си, нито съдовете си.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес