Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези грешки могат да СЪСИПЯТ кариерата ви!

01 август 2022, 21:44 часа

Всяко действие, което предприемате в кариерата си, трябва да бъде внимателно анализирано. Едно грешно движение и това проваля кариерата ви завинаги. Трябва да подхождате много предпазливо, когато се касае за това. Обикновено всеки е склонен да прави невинни грешки от време на време, някои грешки обаче струват много. Особено е важно да сте наясно с всичко, което казвате или правите в професионалния си живот. Ето шест от най-опасните грешки, които е възможно да се допуснат.

1. Преследвате парите

Колкото и да сте привързани към парите, не преследвайте само тях. Потърсете работа или създайте бизнес, към който наистина сте запалени. Помислете за професионалните си желания и не давайте приоритет на парите за сметка на съсипана кариера, това не ви интересува.

Кои са били най-честите съвети за кариера, когато сте били на 20?

2. Продавате труда си евтино

Не трябва да изпитвате нужда да бъдете скромни, когато хората ви питат какви са постиженията ви. Никога не се продавайте евтино. И никога не се възползвайте от възможност, като приемате каквато и да е цена. Преговаряйте, анализирайте и не бързайте да обмисляте дали трябва да приемете работата или не.

3. Усвояване на всякакви умения

Изучаването на всички видове умения може да изглежда като огромно постижение, но в професионалния свят не се препоръчва. Усъвършенствайте уменията си в желаната област и се специализирайте само в това. Така ще успеете да изградите впечатляващо портфолио, където специалистите по подбор на персонал могат да ви анализират въз основа на вашата специализация.

3 зодии, които могат да направят шеметна кариера

4. Забравяне на мрежата

Работата в мрежа е основна част от вашия корпоративен живот. Ще ви се дадат редица възможности, когато общувате с различни професионалисти. Поддържането на връзка с хора с подобни идеи също ще допринесе за придобиване на повече знания.

5. Мислейки, че вашият принос винаги ще бъде признат

През повечето време мениджърите дори не осъзнават приноса на своите служители. Голяма грешка е, ако не посочите приноса си, защото вашият мениджър вероятно няма да го направи. В най-лошия случай вашият колега може да успее повече, само защото е успял да се свърже с други.

6. Внасяне на лични въпроси в професионалния ви живот

Огромна грешка е да поставите личния си живот в професионалния. Никога не разказвайте за проблемите си пред колегите си, защото те може да не обичат да се занимават с личния ви живот, докато се занимават с работа в офиса. Това може да има обратен ефект по лош начин по-късно.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес