Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Техно-гладиатори: Италия предложи на Мъск и Зукърбърг да се бият в Колизеума

30 юни 2023, 14:13 часа

Възможно ли е Колизеумът в Рим да стане арена на съвременна гладиаторска битка между двама технологични милиардери - Илон Мъск и Марк Зукърбърг?

Италиански правителствен служител съобщи, че преди няколко дни Италия е предложила 2000-годишната сграда да бъде бойно поле за историческата битка в клетка между собственика на Twitter и основателя на Facebook. Твърди се, че министърът на културата се е свързал със Зукърбърг с предложение да се организира директният сблъсък в една от най-значимите днес световни  забележителности, пише „Дейли мейл“.

Припомняме, че на 20 юни Мъск обяви в Twitter, че е готов за битката, а шефът на Meta му отговори с краткото: "Изпрати ми локация".

Изглежда италианското предложение е заинтригувало поне единия от участниците в предстоящата битка, защото Мъск написа тази сутрин в социалната платформа, че има шанс битката да се състои в Колизеума.

ОЩЕ: Мъск взема уроци по жиу-жицу за двубоя със Зукърбърг (СНИМКИ) 

Мъск продължи да подгрява публиката като публикува и скеч от филма на Монти Пайтън "Животът на Брайън", показващ останките на убити гладиатори в Колизеума, с коментара "Трябва да поработя върху издръжливостта си".

51-годишният Мъск е по-висок и по-тежък от 39-годишния Зукърбърг, но основателят на Meta представлява сериозна заплаха заради страстта си към бразилското жиу-жицу.

Ако мястото на битката наистина се окаже амфитеатърът, то този битка ще бъде първата от стотици години насам на легендарната арена. В периода на разцвета си на стадиона с капацитет 50 000 души, редовно са се провеждали смъртоносни битки между гладиатори - сега обаче руините му могат да поберат само няколкостотин души и вместо битки на него се провеждат концерти.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес