Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Техники за масаж, предпазващ от бръчки

11 юни 2021, 18:10 часа

Масажите за лице придобиха популярност напоследък, все повече хора осъзнават предимствата му. Трите основни техники, които трябва да се практикуват са: стимулиращ масаж, лимфодренажен масаж и акупресурен масаж. Ще ви кажем как да ги практикувате!

- Стимулиращ масаж

Стимулиращ масаж на лицето е лесно да се включи във вашата ежедневна грижа за кожата. 

Как да го направим?

 Намокрете лицето си и нанесете малко количество (приблизително колкото грахово зърно) почистващ гел от всяка страна на лицето. Разстелете го, създавайки тънък слой върху кожата. С помощта на почистващ тампон масажирайте с кръгови движения около лицето си, за да стимулирате притока на кръв. Прекарайте го за 20 секунди върху челото, а в останалите области на лицето за 40 секунди (брадичка, бузи, нос и т.н.). Отнема само минута и е клинично доказано, че оставя кожата да изглежда по-сияйна - само за няколко седмици!

- ЛИМФАТИЧЕН ДРЕНАЖЕН МАСАЖ

Извършването на лимфодренажен масаж по лицето  ще помогне за стимулиране на движението на течности, премахване на подпухналостта на лицето и ще направи кожата да изглежда по-добра и по-тонизирана .

Как да го направим?

1. Започнете под челюстната кост, като леко натискате тръбите, които минават от двете страни на врата. За разлика от стимулиращия масаж на лицето, тук ще насочите натиска надолу.

2. Направете движение, като плъзнете пръстите си надолу от двете страни на носа и по предната и задната част на ушите.

3. Използвайте пръстите си, за да нарисувате "С форма около орбиталната кост, като леко потупвате от вътрешния ъгъл към края на веждата. Това ще помогне за намаляване на подпухналостта в областта на очите.

- МАСАЖ НА АКУ-НАЛЯГАНЕ

 Акупресурата (древен китайски лечебен метод) включва прилагане на натиск за облекчаване на напрежението и в този случай отпускане на очните мускули, за да се предотврати образуването на бръчки.

Как да го направим?

Използвайте върховете на пръстите си, за да притискате внимателно следните зони:

1. Вътрешни ъгли на очите

2. Вътрешни ъгли на веждите

3. Надгръбначната кост (намира се над веждите, на челото)

4. Външни ъгли на очите ви

5. Под центъра на очите ви

6. Във вътрешните ъгли на очите, от двете страни на носа

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес