Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните за красота на японските жени

21 януари 2022, 13:35 часа

Удивително е как японските жени успяват да поддържат свежа кожа, перфектна фигура и жизнена, лъскава коса и така до дълбока старост.

Какви тайни за красота имат японките

Или може би просто природата им е дала такъв дар? Нека почерпим инфо от самите японски жени:

Първото им правило е да се хранят правилно

В Япония казват: „Ти си това, което ядеш“. Основното правило е правилото на доброто хранене, а именно да се яде на малки порции и всяка порция да е разнообразна. Всяко японско ястие включва поне 5 различни ястия. Понякога тази цифра достига 30! Освен това храната трябва да бъде красиво поднесена, а не само натрупана в чиния. Почти картинки изглеждат чиниите на хората от страната на изгряващото слънце ... И тези "картинки" се сервират в много малки чинии, за да не се яде много.

За да запазят възможно най-много хранителни вещества в храната, в Япония готвят все повече и повече в двойни котли. Преварената храна тук не е приемлива. Японците също често консумират сурова храна.

В Япония хляб се яде съвсем малко - най-често се заменя с ориз. Ето първата тайна по отношение хармонията на японските жени.

В страната се използва много зелен чай. Между другото, с него правят и хапват сладкиши.

Тайната за красота в косата на японката е маслото от камелия

Японците вярват, че просто няма по-добър продукт за блясък и копринена коса. Наред с това, те добавят с удоволствие и ябълков оцет към шампоаните си. Неговите полезни качества са известни на всички.

Японците използват изключително натурална козметика

Минимум консерванти (всъщност поне минимум козметика). Коприненият фибрион е това, което задържа влагата няколко пъти повече от обичайните европейски най-скъпи средства.

Шиацу масажът е тайната на красотата за порцелановата кожа на японските жени. Това е ежедневен масаж на лицето. Освен това, когато правите масаж е важно да усетите хармонията на тялото и душата.

Върху кожата, лицето и тялото японските красавици нанасят маска от райска ябълка, която престоява за 30 минути. От Райска ябълка се прави и сок. Него го пият го и го добавят във ваната при къпане. Можете да използвате и листа от Райска ябълка за ваната.

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес