Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тайните рецепти с аспирин, които ще ви направят по-красиви

03 февруари 2021, 08:15 часа

Знаете ли, че аспиринът е отлично средство в борбата със стареенето и запазването на кожата в добър вид? Той има безспорни ексфолиантни качества, които стесняват порите и почистват лицето от мъртвите кожни клетки. Не давайте излишни пари за скъпа козметика, преди да пробвате магическите свойства на аспирина! Но не забравяйте - аспиринът има и опасно свойство!

Акне

Смес от аспирин и малко лимонов сок ще ви помогне в борбата с акнето. Вземете две-три хапчета, натрошете ги и ги смесете с лимоновият сок. Получената смес я нанасяте върху пъпката и я оставяте да престои за две до три минути. Почистете и измийте добре! ВАЖНО: Не изпълнявайте тази процедура преди излагане на слънце!

Намалява белезите и кожните петна

Може да се изненадате, но аспиринът участва в съставките на много скъпи почистващи и избелващи кремове. Ако не вярвате може да проверите. Неговият състав включва мастноразтворима съставка, която е незаменим помощник в борбата с белезите. Преди да си купите най-новия и скъп продукт на пазара, пробвайте тази рецепта. Натрошете на прах седем хапчета аспирин и в подходящ съд смесете с 2-3 супени лъжици кисело мляко и една лъжица мед. След постигането на хомогенна смес, нанесете върху лицето и оставете маската да действа 10-15 минути. Почистете добре и веднага ще забележите резултата. Кожата ви ще засияе. След няколко процедури ще забележите подобрение и избеляване на белезите.

Предпазва от пърхот и връща блясъка

Преди да използвате шампоана, с който си измивате косата - стрийте две хапчета аспирин. Смесете с нормалното количество, което използвате и защитете скалпа си от пърхот и сърбеж. Тази рецепта пък ще ви помогне, ако искате да си върнете загубения блясък на косата. В една чаша вода разтворете осем смачкани таблетки аспирин. Нанесете върху косата и след 15 минути измийте с обилно количество вода. Моментално ще забележите резултата.

Тъмна кожа подмишниците

Често срещан проблем е по-тъмната кожа в областта на мишниците. Безобиден, но много смущаващ проблем, който измъчва мнозина. Той може да се реши много лесно с помощта на аспирина. В половин чаша вода разтворете две таблетки аспирин. Нанесете върху подмишниците и оставете за около час сместа да подейства. След няколко процедури ще забележите значително подобрение. Повтаряйте по веднъж на ден, докато постигнете желаният резултат.

Петна по дрехите от изпотяване

Изпотявате се и по дрехите ви има петна от пот? Ако прахът за пране не помага, то може да опитате с магическите свойства на аспирина. В канче с гореща вода разтворете 1-2 хапчета аспирин. Нанесете върху петната и оставете за 24 часа. Изперете дрехите на ръка с обикновен прах за пране и ще се удивите от крайния резултат!

 
Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес