Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таблетка изчиства организма от токсини и отравяния

15 март 2022, 18:55 часа

Активният въглен е фин черен прах, който се приготвя от кокосови черупки или торф. Въгленът се активира с газове при висока температура, което премахва предварително адсорбираните вещества и допълнително намалява размера на частиците. Освен това не бива да бъркате активния въглен с въглените за вашето барбекю.

7 ползи от активния въглен

Какви са ползите от активния въглен?

Може да намали нивото на холестерола

Активният въглен е ефективен за намаляване на нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Има способността да свързва жлъчните киселини в червата и да предотвратява усвояването им в организма.

Подобрява бъбречната функция

Активният въглен подобрява бъбречната функция при хора с бъбречни заболявания. Той действа като филтриращ агент и помага да се отървете от нежеланите отпадъчни материали, присъстващи в излишно количество при хора с бъбречни заболявания.

Средство за избелване на зъби

Активният въглен е естествено избелващо средство за зъби. Неговата висока абсорбираща способност може да предизвика йонен обмен в устата чрез фините си пори за свързване и отстраняване на оцветяващи зъбите агенти.

Активният въглен или въглеродът е един от материалите, присъстващи в продуктите за паста за зъби. Използването на активен въглен за миене на зъбите може да абсорбира мръсотията и да почисти зъбите.

Спешно лечение на леко хранително отравяне

Той често се използва в случаи на отравяне поради високата си способност за свързване на токсини. Огромната повърхност на активния въглен или въглерода позволяват свързването на различни токсини в стомашно-чревния тракт и по този начин намаляват тяхната абсорбция.

Филтриране на вода

Активният въглен се използва при обработката на водата за отстраняване на замърсители на водата. Използва се в системата за филтриране на вода поради отличната си абсорбционна способност.

Неговите пори улавят и блокират замърсителите на водата по време на процеса на филтриране. Освен това подобрява вкуса и миризмата на питейната вода и балансира pH на водата.

Алкохолно отравяне

Приемът на алкохол с активен въглен помага за намаляване на нивата на алкохол в кръвта. Следователно може да се използва за лечение на махмурлук.

Тайните на активния въглен в грижа за кожата

Намалява метеоризма и газовете

Активният въглен е ефективен за намаляване на метеоризма и подуването на корема. Облекчава и коремните спазми, свързани с него. Намалява производството на газ в дебелото черво и допълнително намалява нивата на водород.

Проучване е установило, че приемът на активен въглен след консумация на храна, произвеждаща газове, намалява техния брой.

Средство за изсветляване на кожата

Активният въглен се добавя към различни продукти за грижа за кожата. Той действа като почистващо средство и премахва излишния себум и мъртвите кожни клетки от кожата.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес