Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Създайте хармонична спалня на мечтите

20 ноември 2022, 20:00 часа

Всеки се старае в спалното помещение да има всичко, от което се нуждае, за да стартира деня си бързо и успешно. Дрехи на стола, за да се намерят по-лесно, препълнен кош за пране, компютър и телефон под ръка.

Спалнята ви може да предлага удобство през деня, но има шанс да има различно въздействие през нощта. Горещата, светла, разхвърляна стая може да наруши съня ви и да ви държи будни дълго време, което има само негативни последствия за вас.

Ако пренаредите и освежите вашата спалня – това ще подобри съня и цялостното ви благосъстояние.

Съвети за създаване на хармонична спалня

Много хора предпочитат ярки цветове, забавни картини, силна светлина, които да ги мотивират за деня, но най-важната дейност, която се извършва в спалнята, е сънят. Ако направите няколко промени в стаята, това може да ви помогне да създадете по-удобна среда за сън.

6 тайни на интериорния дизайн на малка спалня

Светлина

Ярка синя светлин може да наруши съня. Оставянето на електрическите устройства по-далеко от вас, използването на затъмняващи завеси и слаба светлина през нощта може да подобри качеството на съня.

Домашни любимци

Колкото и да ги обичате, неспокойното им поведение нощем може да наруши съня ви и да се чувствате изморени на сутринта. Създайте им кът за сън, по-далеко от вашата спалня.

Подредба

Подреждайте стаята и оправяйте леглото си всяка сутрин – това има успокояващо действие и създава спойствие и хармония около вас.

Какво трябва да знаете при обзавеждането на спалнята

Температура

По-хладната стая намалява нощното изпотяване и подобрява съня.

Спално бельо

Спалното бельо, включително чаршафи, одеяла, възглавници и вашият матрак, могат да имат доста голямо влияние върху съня. Ако спалното ви бельо е старо, износено или в състояние, което ви пречи да поддържате идеална температура за сън, може да не се чувствате удобно в леглото.

Чаршафи и завивка

Има най-различни материи чаршафи – памук, сатен, изберете най-комфортното за вас. Може също да предпочетете усещането на меко и разтегливо трико. Насочете се към естествени материи. Полиестерните и други синтетични чаршафи могат да задържат топлината, оставяйки ви лепкави и потни.

Как да изберем перфектната спалня?

Възглавница

Добрата възглавница трябва да поддържа извивката на врата ви, за да поддържа гръбнака прав, докато спите. Позицията за сън също е от значение. Странично спящите могат да почиват по-удобно на по-твърди, по-пълни възглавници. Тънките, меки възглавници ще помогнат на спящите по корем. Възглавница със средна твърдост може да работи най-добре за вас, ако спите по гръб.

Матрак

Средно твърдият матрак е добър вариант за повечето хора, които искат да подобрят качеството и комфорта на съня. Ако спите само по корем или по гръб, може да предпочетете малко по-твърд.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес