Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Суеверия за бижута: Кога е по-добре да откажете семейни бижута и подарък от приятел

02 май 2023, 08:08 часа

Ако вярвате в това, бижутата с камъни значително влияят на енергията на човек. Те обикновено я подсилват. Всички негативни въздействия те поемат върху себе си. Но понякога се случва точно обратното.

Защо е опасно да носите подарени бижута

Всички метали (особено злато) и камъни бързо абсорбират енергията на първия си собственик. За него те се превръщат в надеждна невидима защита. Но следващия собственик няма такъв късмет. Ето защо не трябва да приемате подарени бижута от приятелки. По-добре е учтиво да откажете, отколкото да привличате нови проблеми.

От древни времена чуждите „дрънкулки“ се третирали с повишено внимание. Особено ако са намерени на пътя, край пътеката или са наследени от някого.

Суеверията казват, че е абсолютно невъзможно да се взимат бижута на други хора. Може да са използвани за извършване на магически ритуали. Ето защо не е добра идея да вземете камък, който може да бъде зареден с отрицателна енергия.

Също така е важно да се обърне внимание къде е намерена тази декорация. Ако е била хвърлена в къщата, тогава бъдете сигурни, че не е с добри намерения. Към камъка може да се приложи някаква магия или проклятие. Не трябва да се докосва с голи ръце, в противен случай ще влезете в контакт с тази разрушителна енергия.

Винаги ли трябва да приемате семейни реликви като подарък?

Не. Разбира се, хубаво е да приемете като подарък от майка си пръстен или обеци, които се предават от поколение на поколение. На първо място, това е възможност да почувствате връзка със семейството. Това обаче е и повод да се сблъскате с енергията на всички собственици, като се започне от първия.

Експерти твърдят, че понякога брачната халка на прабаба, която е била нещастна в брака, слага край на любовните връзки на всички нейни потомци, носещи това бижу.

Това обаче не винаги е възможно. Понякога нещо е твърде скъпо като спомен за важен и значим човек. В този случай можете да прибегнете до някои трикове:

• семейни бижута се приемат и съхраняват в кутия, но не се носят;

• разтопете метала и направете друга декорация;

• извършете енергийно прочистване на няколко етапа

В какви случаи бижутата на предците ще станат талисман?

Не е задължително семейните бижута да носят отрицателна енергия. Те могат да се превърнат в талисман срещу зли сили и талисман, който привлича късмета.

За да разберете какъв ефект имат, трябва да погледнете живота на предишния собственик. Ако той лесно се е справял с проблемите и е бил в добро настроение, тогава неговите бижута могат да се носят и използват като талисман. Но те трябва да се носят правилно:

• пръстени - на средния пръст на лявата ръка;

• мъниста и верижки с висулки - на нивото на сърцето;

• гривна - на лявата ръка.

Това не е случайно. Носенето на семейни бижута от лявата страна ви позволява да активирате мощни общи програми. Те ще ви предпазят от негативизъм и неприятности.

Някои бижута, получени като подарък по наследство, не трябва да се носят. По-добре е да ги претопите в други "дреболии". Сред опасните бижута трябва да подчертаете обеци, гребени или фиби.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес