Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Студенти от Тракийския университет - доброволци в лаборатории и болници

24 ноември 2020, 19:41 часа

И студенти от Медицинския колеж към Тракийския университет в Стара Загора вече са доброволци в борбата в различни звена в болничната и извънболничната помощ.

Виктория Йовчева и Кристина Младенова, третокурснички в специалността "Медицински лаборант“ са доброволки още от март във вирусологичната лаборатория за изследване на PCR-тестове към Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Проф. д-р Стоян Киркович“. 

Отскоро в лаборатория "Рамус“ в Града на липите като доброволец работи и Юсеин Мехмедали, първокурсници в същата специалност. Той помага за диагностицирането на COVID болни в доболничната помощ с бързи антигенни тестове, бързи тестове за антитела, PCR-тестове и количествени тестове IgM, IgG.

Като доброволец в спешното отделение на ямболската МБАЛ "Свети Пантелеймон“ от септември работи и Виктория Георгиева, III курс в специалността "Рехабилитатор“. Тя се занимава с дезинфекция на отделението и на лекарите в болницата.

Доброволческия си труд студентите полагат извън учебната си заетост в Медицинския колеж. Те споделят, че не само трупат професионален опит, а и са морално удовлетворени от полагането на доброволчески труд в служба на обществото. Старозагорският Медицински колеж пък подкрепя и стимулира желанието на своите възпитаници безкористно да се борят с коварната болест. 

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес