Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Средиземноморска кухня - ето защо ни прави по-потентни

18 декември 2021, 15:30 часа

Можете да увеличите потентността с правилно хранене, пише немското издание „Фокус”, позовавайки се на съответно изследване на Харвардския университет.

Учените са наблюдавали 50 000 мъже от 1986 г. насам и са стигнали до заключението, че еректилната дисфункция силна намалява при средиземноморската диета. Така значителна част от здравите респонденти посочват, че диетата им включва голямо количество зеленчуци, риба, ядки и бобови растения. В същото време те се ограничаваха в месото и мазнините.

През ноември руската диетоложка Екатерина Муравская каза, че червеният хайвер е полезен за сърцето, кръвоносните съдове, укрепва имунната система, а също така е полезен за здравето на мъжете. Освен това лакомството е полезно за бременни жени и деца, спортистите могат да го използват като източник на незаменими аминокиселини. В същото време тя предупреди, че продуктът не трябва да се яде в големи количества, тъй като хайверът съдържа много сол и холестерол. Според нея дневната доза не трябва да надвишава една чаена лъжичка, предава БГНЕС.

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес