Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Син си купува къща с уникална колекция от бутилки уиски

07 септември 2020, 16:10 часа

Матю Робсън от Таунтън е роден през 1992 г. и баща му Пит е похарчил около 5000 британски лири за 28 бутилки малцово уиски Macallan.

Сега колекцията струва повече от 40 000 паунда и е обявена за продажба.

28-годишният мъж казва, че вероятно това не е" най-добрият подарък за младо момче, но прис "строги инструкции никога да не ги отваряте" те са се превърнали имане.

„Всяка година го получавах като подарък за рожден ден“, каза Матю. „Мислех, че това е доста странно малко подарък, тъй като бях малко твърде млад, за да започна да пия.

Но имах строгите инструкции никога, никога да не ги отварям, успях и всички те са непокътнати."

Баща му Пит, който е от Милнаторт в Шотландия, каза, че купил първата бутилка уиски от 1974 г., за да "намокри главата на бебето".

„Мислех, че би било интересно, ако купувам по една всяка година и накрая той ще получи 18 бутилки 18-годишно уиски за 18-ия си рожден ден“, каза той .

"Това не беше единственият подарък, който той получи от нас. Просто беше предназначен да бъде уникален подарък, но беше малко късмет, че продължихме."

Оттогава експертите твърдят, че Macallan е станало обект на колекциониране и Матю се надява да продаде колекцията си за 40 000 паунда и да използва парите за депозит на къща.

Колекцията се продава от брокер на уиски Марк Литълър, който го определя като „перфектна колекция“.

"Стойността на Macallan нарасна значително през последните пет до 10 години," каза той. „Да имаш такава огромна колекция от бутилки е истински хит.“

Той каза, че към колекцията е имало "вече голям интерес", най-вече от купувачи в Ню Йорк и Азия.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес