Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шоколад и ром - историята на две изкушения, преплетени в едно

21 юни 2016, 11:15 часа

Шоколадът е едно от онези изкушения, на които искаш, но не можеш да устоиш. Не излиза от ума, кара те да прекосиш светове, за да намериш любимия вкус и знаеш, че никога няма да му се насладиш изцяло.

Шоколадът се прави с много любов, а всяка любов има дълга история. Преди 2000 години в дъждовните гори на Централна и Южна Америка е открита сладката тайна на какаовото дърво. Прахът, скрит в шушулките му, е вълшебната съставка, която няма как да не обожаваме и днес.

Чак през XIX век обаче шоколадът започва да придобива формите и вкусовете, които познаваме сега. Истинска шоколадова революция, която не стихва. Може само да се радваме, че надпреварата за още по-голямо разнообразие става все по-креативна. Шоколад във формички, фонтани от шоколад, шоколадови торти, а когато заговорим за сладоледи... съвсем ни се подкосяват краката, усещайки каква изкушаваща сладост може да опитаме. Какъв по-приятен миг от този, когато се отдаваме на неустоимия сладолед с вкус на шоколад, обвит в млечна шоколоадова обвивка....

Смелите, които знаят как да експериментират, могат да ни докарат душевен екстаз с изкушаващите комбинации на BOSS BEYOND. Сладолед с разтапящ се на езика вкус на шоколад и опияняващ сироп с вкус на ром и цялото това изкушение обвито в млечен шоколад с парченца бисквити. Въображението на BOSS не спира дотук и създава и друг неповторим сладолед с вкус на Забайоне и сироп с вкус на ром, обвит в бял шоколад и хрупкави оризови парченца.

Заговорим ли за ром, няма как не отбележи, че неговата история е не по-малка интересна. Тя започва от екзотичните Карибски острови; отново по времето на Колумб. Екипажът на откривателят донася тайнствено растение през далечната 1493 година, което променя икономиката на целия свят - захарната тръстика.

За наше щастие хората тогава забелязват, че от остатъка от обработената захарна тръстика, може да се дестилира вкусна алкохолна напитка. А около два века по-късно през 1672 година, след няколко промени в технологията и вкуса, питието официално приема името ром, с което е известно и до днес.

Вкусният сладко замайващ ни ром, който обичаме кристално студен, перфектно си отива с блажения вкус на шоколада. Когато съчетаеш тези неповторими вкусове и усещания в едно, няма как да не обикнеш получилото се вълшебство. BOSS BEYOND те изкушава, а знаем, че няма как да устоиш.

Улови мига! Отдай се!

Източник: Actualno.com

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес