Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шест разкрасяващи процедури по време на сън

09 октомври 2022, 16:44 часа

Не всички разкрасяващи процедури струват време и пари. Има и такива, които могат да са ефективни и по време на нашия сън.

Използване на сух шампоан преди лягане

Ако смятаме, че сутринта няма да имаме време да измием косата си, можем да нанесем сух шампоан преди да си легнем. Докато спим той ще свърши изключително много работа. Сутринта ще сме със свежа и ухаеща страхотно коса.

Арганово масло за здрава кожа

Копринена калъфка за възглавница

Веднъж изпробвали копринената калъфка, никога няма да я сменим с обикновена. Материята на копринената калъфка помага на косата ни да остане гладка, а не разхвърляна на всички страни. Тя пречи за наелектризирането на космите и е щадяща за кожата на лицето.

Кокосово масло

Преди сън може да намажем сухата и увредена коса с няколко лъжици загрято кокосово масло. На сутринта изплакваме косата с шампоан. Кокосовото масло работи като терапия и за косата, и за скалпа. Можем да започнем с нанасяне на малко количество и ако косата може да поеме повече, да продължим да нанасяме. Добре е тази процедура да се прави един път в седмицата или поне един път на две седмици.

4 стъпки за сияйна кожа

Маски за през нощта

Напоследък популярни станаха много маски за през нощта на различни производители. Има такива за лице, за устни, за цялото тяло. Каквато и маска да нанесем за цяла нощ, няма да е грешен избор, дори и да е обичайната, която използваме.

Бебешка пудра

Бебешката пудра би била добър помощник срещу изпотяването в топлите месеци или през нощта. Ако посипем чаршафите с нея, те ще останат сухи и ще ухаят прекрасно на сутринта.

Грижа за ръцете и краката

Ако нямаме хидратиращи ръкавици, с които да си легнем, е достатъчно преди сън да намажем добре с дебел слой крем за ръце и крака, да сложим обикновени памучни ръкавици на ръцете и чорапи на краката. Поне веднъж седмично е нужна процедурата за постигане на желан ефект.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес