Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тези цветя ще забравите за мухъла и конденза

13 февруари 2023, 14:44 часа

Някои цветя предпазват от влага и конденз. 

Най-лошото е, че влагата води до образуването на гъбички и мухъл, които трябва да се отстранят с химия. За да спестите време, може да се справите с проблема с помощта на някои цветя.

Лилии

Тези растения абсорбират влагата през листата си. Следователно, колкото по-големи са листата им, толкова по-ефективна ще бъде борбата с високата влажност и мухъла. Лилията се справя отлично и с токсините във въздуха.

Всички изхвърлят водата след варене на този зеленчук, но тя е най-добрият тор за цветята

Айви 

Това цвете може да се постави не само на перваза на прозореца, но и във всяка влажна стая - в банята или в кухнята. То абсорбира бензол, формалдехид и други опасни за здравето вещества.

Финикова палма

Единственият недостатък е неконтролираният растеж на растението. Но от друга страна, палмовите дървета, заедно с високата влажност, ще абсорбират токсичните вещества, които се отделят от интериорни предмети, покрития и довършителни материали.

Защо хитрите домакини слагат дафинов лист във всяка саксия?

Сансевиерия

Нарича се още змийско растение. Справя се отлично с конденза, но ще трябва да създадете редица условия за растежа и развитието му - светлина и топлина. Следователно, за тъмна баня това цвете не е най-подходящият вариант.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес