Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пътник без билет оцеля след двучасов полет в отсека на колесника

02 декември 2021, 08:35 часа

Мъж е бил открит в отсека на шасито на самолет на международното летище на Маями на 27 ноември сутринта. Както отбелязва Interesting Engineering, 26-годишният мъж бил задържан, след като се опитал да се скрие от проверката в отсека на шасито на самолет, пристигащ от Гватемала. Инцидентът все още се разследва.

Американската агенция за митническа и гранична защита съобщи, че беглецът първо е прегледан от спешен медицински персонал и след това откаран в болница. Нищо не се знае за състоянието му. Но видеоклип, публикуван в акаунта му в Instagram показва, че той стои на крака и дори говори за това как се е скрил в самолета, за да избяга от Гватемала.

American Airlines съобщава, че инцидентът се е случил на рейс 1182 от Гватемала сити до Маями. Полетът е продължил 2 часа и 37 минути.

Такива „гратисчии“ в отделенията на колесника са изключително опасни. Товарните самолети обикновено се изкачват на височина между 9 и 11 километра. Липсата на кислород на такива височини може да доведе до сериозно увреждане на мозъка и, за съжаление, в много случаи води до смърт на пътниците без билет. Съществува и риск от смърт от хипотермия, тъй като по време на полет температурата в отсека пада до -63°C.

Федералната авиационна администрация съобщава, че от 1947 г. насам 129 души са се опитали да се укрият в отсеците на шасито или на други места на товарни самолети по целия свят. Само 29 души са оцелели.

 

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес