Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проверени начини, с които да повдигнем своето самочувствие

09 октомври 2021, 16:13 часа

Ако се чувствате зле и имате ниско самочувствие, истината е, че може да направите няколко неща, чрез които да повишите своето настроение. Важно е да разберете, че самочувствието е начин как приемате себе си. Не говорим за това да ставате въздух под налягане без покритие, а по-скоро да осъзнаете своя потенциал и да не позволите други хора да ви мачкат. Вижте какво да предприемете. 

1. Осъзнайте своята стойност

Много е важно да разберете, че вие имате добри качества, независимо какво ви казват всички. Прекалената неувереност може да ви навреди в доста ситуации. Трябва да заявите себе си. Върнете се назад към моменти, в които сте се чувствали като победител и добре. Вижте какво е провокирало това усещане. Погледнете своите постижения - високи оценки или други неща, които ви карат да се гордеете със себе си. 

2. Говорете с близки хора за вашата неувереност

Споделете с ваши близки за проблемите със своята неувереност и как не мислите, че сте достатъчно добри. Добре е това да са хора, на които имате доверие. Те ще ви помогнат да разберете, че имате качества, за които дори не сте се замисляли. Ще ви вдъхнат увереност, че можете да се справите с всички трудности. 

3. Направете план със стъпки, които да ви вдъхнат увереност 

Както знаете, всичко е въпрос на усещане. Можете да направите план с малки победи, които да празнувате. Това ще ви даде увереност да правите по-големи неща. Просто не забравяйте своите реални възможности, за да не останете разочаровани накрая. 

Изграждането на самочувствието започва с осъзнаването, че можете повече. Отново ви казваме, че трябва да имате покритие на тези амбиции. Не пишете чекове, които не можете да осребрите. 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес