Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прочети това преди… да се самопрецакаш

15 август 2022, 06:25 часа

Несъмнено лятото е сезонът на купоните. Със сигурност ти се ще да се поразвихриш, но… Внимавай! Не го прави на ТОЗИ купон! Ако се изкушиш – бъди готова да платиш солена цена.

Вероятно считаш служебното парти за съзможност да се развихриш с колегите. По този начин най-после те ще опознаят и твоята дива страна. Не пропускай малката подробност, че това е служебно парти! Т.е. – очаква се всички да се държат прилично!

Гледай на този тип партита като на бизнес събития. Смяташ ли, че щом сте извън службата, шефът не наблюдава служителите? В грешка си! Поведението ти на обществено място може да е много силен коз, с който да го впечатлиш. Но може и да го разочароваш... Разбира се, това не означава, че трябва да мислиш и говориш изцяло служебно. Все пак сте там, за  да се забавлявате. Но с мярка!

Внимавай със забавленията, за да не навредят на бъдещата ти кариера. Ето 3 неща, които в никакъв случай да не правиш на служебното парти!

Изиграй картите си добре

Отиди на служебното парти. В противен случай ще създадеш впечатление, че се делиш от екипа.

Без значение иска ли ти се да си там или не, помни, че е важно да бъдеш. Можеш да поговориш с колегите, с които все не ти остава време в службата. Обърни специално внимание и на ръководството. Поддържай разговорите забавни.

Всички погледи са в теб

В случай, че не се издъниш по време на партито и не само не си развалиш репутацията, но и я повдигнеш, това ще затвърди добрия ти имидж. Но ако си позволиш да се издъниш… Само гледай как кариерата ти във фирмата се разбива на малки парченца.

В никакъв случай не прекалявай с алкохола. Не е проблем да пиеш – въпросът е колко. На офис партитата е най-добре да консумираш минимално. Не рискувай репутацията си – има други места, по-подходящи за това.

Избягвай и клюките. Недей да злословиш, най-малко пък – по адрес на ръководството. Това в никакъв случай не е добра идея.

Помни също, че служебното парти не е място за флиртове. Ако има някой, който харесваш във фирмата, може да потърсиш начин да се видите. Но нека не присъстват всички останали колеги!

Спазвай парти протокола

Това е служебно парти – не води половинката си! Освен ако изрично не сте се уточнили във фирмата, че може да си водите „придружители“.

Прояви добро възпитание. Не пропускай да благодариш на организаторите. В случай, че не успееш да ги видиш, поне им изпрати благодарствен имейл.

Подбери облеклото си много внимателно.

Никога и в никакъв случай не шофирай пила! Дори и да пиеш съвсем малко, това ще направи лошо впечатление. Да не говорим за далеч по-големите проблеми, които можеш да си навлечеш. Просто не го прави! Помоли някой да те прибере с колата или си вземи такси.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес