Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приеми, че някои хора трябва да изчезнат от живота ти!

10 юни 2021, 14:45 часа

Неволите, недоволството и кавгите са част от живота, както и от човешките взаимоотношения. Ако обаче откриете, че близки хора "гризат" от вашето щастие, "ядат" вашето благополучие и подхранват още повече болка и негодувание във вас, грешно ли е да игнорирате такива хора, да не ги пускате в живота си или дори да им обърнете гръб на тях? Отворът е много прост - твърдо Не!

Ето пример за седем типа хора, които трябва да игнорирате.

1. Недоволен и неблагодарен човек

Някои хора са просто неблагодарни и вечно недоволни. Такъв вечно неблагодарен човек няма да ви уважава, дебне ви непрекъснато за вашите грешки, отнася се зле с вас без видима причина. Вие няма да може да го промените.

За това запомнете: никой човек не може да бъде променен, защото промяната се случва само по волята на всеки човек, а не в опитите на друг. 

2. Манипулатор

Когато човек наблюдава такъв човек отстрани, може да забележи как манипулаторът буквално събира около себе си по-слаби хора, с които може да си прави каквото иска, които може да използва като свои "кукли на конци", само за преследване на собствените си интереси. Манипулаторът мисли само за себе си и изисква от другите да действат според собствената му воля. 

3. Вашият вътрешен критик

Изненада ли това? Един от най-лошите ти врагове може да си ти.

Здравословната самокритика е повече от добре дошла, но внимавайте вашата самокритичност да не е просто несправедлива: в противен случай сте постоянно нещастни, напрегнати и депресирани. 

4. "Непростим" приятел - или този, който не иска да ви прости

Ако някой постоянно ви осъжда за грешките от миналото ви, напомня ви за тях, непрекъснато негодува и просто отказва да ви прости дори с течение на времето, може би трябва да оставите такъв човек зад себе си. Прошката е умение, към което всеки трябва да се стреми дори в името на собственото си благополучие.

И накрая като финал... Всяка сутрин, когато се събудите, помислете за три неща, които са от хубавите в живота ви в момента.  И всяка вечер, когато си лягате, помислете за всичко, за което сте благодарни - дори за малките - от днешните събития.

Направете го!

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес